English
به ستاد دیه خوش آمدید. / ثبت نام کنید / ورود

اخبار

صدور حکم جلب برای کودک ۵ ساله در لرستان + عکس

دادگاهی در استان لرستان برای یک کودک ۵ ساله که حین بازی موجب وارد شدن صدمه به چشم همبازی خودش شده بود، حکم جلب صادر کرد اما رئیس دادگستری استان مانع حبس این کودک شد.

 

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، در یکی از روزهای بهاری سال‌جاری، دو کودک هم سن و سال بیرون از خانه مشغول تفریح بودند که ناگهان یکی از آنها در حس و حال بازی کودکانه خود به آسمان و اطرافش خاک می‌پاشد اما دست بر قضا کمی از این خاک به چشم همبازی‌اش می‌رود.

دوست «امیر محمد» 5ساله که خاک داخل چشمش شده بود، با مالیدن آنها باعث آسیب بیشر می‌شود تا جایی که خانواده او مجبور می‌شوند فرزندشان را به بیمارستان منتقل کنند و تحت عمل جراحی قرار دهند.

اما این پایان یک بازی کودکانه نبود و خانواده دوست «امیرمحمد» در اقدامی شاید عجیب از این کودک 5 ساله که در اتفاقی ناخواسته و بدون هیچ قصد و غرضی باعث آسیب به چشم دوستش شده بود، شکایت می‌کنند و در اقدامی عجیب‌تر، قاضی دادگاه به اتهام ایراد صدمه بدنی غیرعمد به غیر، برای امیرمحمد 5 ساله حکم جلب صادر کرده و رأی به پرداخت دیه می‌دهد.

به گزارش تسنیم، این موضوع در جلسه هیئت مدیره ستاد دیه استان که رییس کل دادگستری لرستان نیز حضور داشته، موضوع مطرح و در نهایت در پایان جلسه با دستور رئیس کل دادگستری از ورود این کودک 5 ساله به کانون اصلاح و تربیت جلوگیری می‌شود.

برای اطلاع از جزئیات بیشتر، ماجرا را از «توکل شاکرمی» مدیرعامل ستاد دیه شعبه استان لرستان جویا شدیم که وی در این‌باره اظهار کرد: چند روز گذشته یک زوج جوان با گریه به ستاد دیه استان مراجعه کردند و از صدور حکم جلب و مراجعه مأمور برای زندانی کردن پسر 5 ساله‌شان خبر دادند.

این مقام مسئول با تأیید اتفاقی که طبق شواهد متعدد حین بازی رخ داده بود، گفت: این دو خانواده ساکن یکی از روستاهای استان هستند و پس از اتفاقی که برای یکی از کودکان می‌افتد، والدین آن کودک با ایراد قسامه مدعی می‌شوند که کودک دیگر به چشم فرزندشان آسیب رسانده است. البته والدین کودک مورد شکایت، اعلام می‌کنند فرزند آنها بی‌گناه بوده و در حین بروز حادثه چند کودک دیگر هم مشغول بازی بودند و حضور داشته‌اند و به طور دقیق مشخص نیست که فرزند آنها این کار را کرده یا سایر بچه‌ها اما قاضی رأی بر محکومیت امیر محمد به صورت غیر عمد و پرداخت دیه می‌دهد.

شاکرمی، یادآور شد: در گذشته بارها شاهد بروز حوادث غیرعمد کودکان و نوجوانان در حین بازی یا به صورت حادثه و اتفاق بوده‌ایم اما همواره رأی بر پرداخت دیه توسط عاقله صادر و از زندانی کردن طفل تا رسیدن به سن قانونی خودداری می‌شد.

مدیرعامل ستاد دیه شعبه استان لرستان توضیح داد: در قانون جدید مجازات اسلامی، پرداخت دیه بر عهده شخص گذاشته شده است و در صورت عدم توانایی پرداخت دین، شخص که ممکن است طفل هم باشد روانه زندان خواهد شد و به همین دلیل حکم جلب امیر محمد در این ماجرا صادر شد.

این مقام مسئول گفت: با طرح موضوع در جلسه هیئت مدیره استان و مطالعه پرونده توسط رئیس کل دادگستری، از ورود امیر محمد به کانون اصلاح‌وتربیت جلوگیری شد چرا که با توجه به سن و سال امیر محمد ورودش به زندان باعث آسیب روحی به وی می‌شد.

وی با اشاره به دو مورد دیگر همچون امیر محمد که حکم جلب آنها صادر شده گفت: با عنایت به دو خانواده‌ای که در طول دو ماه گذشته به این نهاد مردمی مراجعه کرده‌اند، این مواد جدید قانون مجازات اسلامی نیاز به اصلاح جدی دارند.

** قانون جدید مجازات اسلامی چه می‌گوید؟

در ماده 92 قانون جدید مجازات اسلامی آمده است «در جرائمی که مستلزم پرداخت دیه یا هر ضمان مالی دیگری است؛ دادگاه اطفال و نوجوانان مطابق مقررات مربوط به پرداخت دیه و خسارت حکم می‌کند» . همچنین در ماده 462 این قانون آمده است «دیه جنایت عمدی و شبه عمدی برعهده خود مرتکب است».

البته در این‌گونه موارد که طرفین قضیه دو کودک کم سن و سال هستند و قصدی جز بازی و تفریح ندارند، انتظار می‌رود والدین با قدری سعه صدر، ماجرا را به صلح و سازش ختم کنند و همان طور که مدیر عامل ستاد دیه لرستان نیز اشاره کرده، به نظر می‌رسد این مواد قانون مجازات اسلامی نیاز به برخی اصلاحات دارد.

جعفر بدری رئیس کل دادگستری استان لرستان نیز در این رابطه به مهــر گفت: مطابق ماده ۴۶۲ قانون مجازات اسلامی «دیه جنایت عمدی و شبه‌عمدی برعهده خود مرتکب است».

وی تصریح کرد: همچنین مطابق ماده ۹۲ قانون جدید مجازات اسلامی «در جرایمی که مستلزم پرداخت دیه یا هر ضمان مالی دیگری است؛ دادگاه اطفال و نوجوانان مطابق مقررات مربوط به پرداخت دیه و خسارت حکم می‌کند».

بدری ادامه داد: این در حالیست که پیش از تصویب قانون جدید مجازات اسلامی مسئولیت پرداخت دیه بچه بر عهده فرد عاقله بود ولی در قانون جدید متاسفانه مسئولیت بر عهده خود بچه گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه در جریان حادثه رخ داده برای این کودک ۵ ساله خانواده وی دارای بضاعت مالی برای پرداخت دیه نیستند یادآور شد: در جریان بازدیدی که داشتم و بررسی پرونده، خانواده این کودک اعلام کردند که حتی اگر کل زندگی شان را بفروشند توان پرداخت دیه را ندارند.

بدری با بیان اینکه دادگاه صادر کننده رای و شعبه اجرای احکام تخلفی نکرده است، ادامه داد: در این راستا پرونده برای تامین دیه به ستاد دیه استان لرستان ارسال شده تا دیه مورد نظر توسط این ستاد و یا خیرین پرداخت شود.

وی با تاکید بر اینکه قانون جدید مجازات اسلامی نیازمند بازنگری است یادآور شد: این قانون ضعف جدی دارد و حتی عاقله نمی تواند دادخواست بدهد که دیه را قسطی کنند و باید خود ضارب اقدام کند.

a1

انتهای پیام /

۳۱ فروردین ۱۳۹۵ ۰۹:۱۰
تعداد کلیک: ۳,۴۷۹

نظرات بینندگان

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز:
 
نام فرستنده: *
پست الکترونیک:  
نظر: *
 
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500  


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ستاد دیه می باشد.